2014. okt. 18.

Kerítésfestés

 A kerítést is ápolni kell, időnként szükség van kerítés festésre is. Az eső,  hó, napfény, időjárás erősen igénybe veszi a kerítésünket. Ezért időnként érdemes átnézni a festést (leginkább tavasszal), mennyire károsult a tél folyamán. De ha tél beállta előtt is aktuális lehet.


Kopott régi festék a kerítésen.
A kerítést megette az idő vasfoga.


 A levált festéket el kell távolítani, amit lehet kézi vagy gépi módszerrel végezni. Ne a festéken spóroljunk, mert hosszabb távon megéri. A festék leválásának több oka lehet, egyik, amikor nem megfelelő anyagot használunk.


Kerítés mázolás után.
Festett kerítés.


Ha a kerítésnek van olyan része, ahol a csapadék be tud kerülni a festék alá, akkor onnan egyenes út vezet a rozsdásodásig (fémkerítésnél). Ha megtaláljuk az ilyen réseket, szüntessük meg az okot, csak kültéri anyagokat használjunk. Ezek rugalmasabbak, erősebbek, jobban bírják az időjárási viszontagságokat. Több rétegben fessünk, miután a réseket, repedéseket megszüntettük, kijavítottuk.


A régi festés megkopott.
Itt már szükség van egy új festésre.


 Kerítések felületei változóak, az elemek bonyolultsága beszélhetünk egyszerű, -tagolt, -erősen tagolt felületekről. Attól még, hogy nem sok vasszerkezet van egy kerítésben, még a festése lehet bonyolult.


Festett kerítés.
Hammerite csodákra képes.


 Ha fontos a minőség és a szép munka, használhatunk Hammerite festéket. Ezt az anyagot közvetlenül a rozsdára felvihetjük, nem kell alapozni a felületeket. A laza, pergő, leveles rozsdát ettől függetlenül el kell távolítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése