2012. máj. 30.

Szárazvakolat festés előtt

 A falfelületet festés előtt sokszor rendbe kell hozni. A vakolat leomlott, és nincs sok időnk arra, hogy újra vakoltassuk, és ez a felület ki is száradjon. Erre megoldás lehet a gipszkarton szárazvakolat.

Leromlott fal.
Omladozó felület.

 A romos fal helyreállítása nem egyszerű feladat, de nem is lehetetlen. Gipszkartont kell ragasztanunk a felületre, miután lealapoztuk kellően a tapadás érdekében. A gipszkartonunkra ragasztópogácsákat helyezünk, és felhelyezzük a falra. A ragasztás előtt kijelölt síkot követve alakítjuk ki az új falfelületet, ami pár óra elteltével megszilárdul és kezdhetjük a glettelést. Az illesztéseket üvegfátyol szalaggal bandázsoljuk, szükség esetén 2x-3x gletteljük, majd a megfelelő minőség elérése céljából csiszolhatjuk is.

Szárazvakolat.
Gipszkarton szárazvakolat.

 Az így kapott felületet festhetjük, tapétázhatjuk, vagy bármilyen befejező munkát végezhetünk rajta. Ennek a módszernek a lényege, hogy rövid idő alatt festésre kész felületet érjünk el, és ne kelljen a száradásra napokat, heteket várni.

Festés utáni felület.
Glettelt és festett szárazvakolat.

Hasznos lehet az öreg omladozó falaknál, hullámos, görbe falaknál, betonfalaknál, ahol a zsalunyom miatt rengeteget kellene vakolni... Javítása egyszerű, késsel vágható, újra glettelhető. Ne felejtsük el lefényképezni a vezetékeket, és kötődobozokat, fontos dolgokat, melyekre szükségünk lehet, még jól jöhet egy ilyen fotó a később. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése