2011. máj. 25.

Tisztasági festés

A lakóterünk idővel akaratlanul is felújításra szorul. Az élek lepattannak helyenként, a kapcsolók körül ujjlenyomatok látszanak, a színek idővel megkopnak, a képek helyei látszódnak a falon a fűtés következményeként. Ilyenkor kínál tökéletes megoldást a tisztasági festés.

Tisztasági festés után.

 A tisztasági festés viszonylag gyors eljárás (pár napos), ami persze nagy mértékben függ a felület elhasználódottságától. Egy átlagos lakásban, ahol vigyáznak a falra, 4-5 évente érdemes festeni az előbb felsoroltak miatt, de ez lakásonként változhat. Pár nap alatt új otthonunk lehet kevés befektetéssel. Mérlegelés után jöhet a festés.

Egy budapesti étterem tisztasági festés után.

 Ha már lakásfestés a tervünk, akkor érdemes átgondolni a falak színeit. Évek alatt változhat az ízlésünk, változnak a trendek is, és meg is unhatjuk a régi falfelület színeit. Van, aki a hidegebb színeket részesíti előnyben, van aki a melegebb, mediterrán hangulat híve, a színek szerepet játszanak a mindennapjainkban. A szín kiválasztáskor érdemes kikérnünk szakember tanácsát, de sok jó ötletet adhatnak az újságok, magazinok, és így kialakulhat bennünk egy színvilág, melyet meg szeretnénk valósítani.

A falfestés és a szín kapcsolatáról bővebben itt!


Alapvető követelmény, hogy a festés takarással jár együtt, ellenkező esetben takaríthatja maga után a festékpöttyöket a festő. Ha lehet, szereljük le a kapcsolók, konnektorok burkolatait, ha ez nem lehetséges, ragasszuk körbe ragasztószalaggal. A parketta védelmére használjunk hullámpapírt, a bútorokat takarófóliával védjük meg. ne felejtsük ki a csillár takarását sem... A takarás időt vesz igénybe, de ne feledjük, hogy összességében időt nyerünk.

Festés-színkeverés

A tisztasági festés árai változóak, melyek függenek a környezeti feltételektől (parkolás, bútorozott vagy üres lakás), vállalkozásoktól, és persze attól, hogy ki mit nevez tisztasági festésnek. A tisztasági festés ára (2012): 200-400 Ft/m2, ami 1 réteg frissítő festést takar.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése