2012. márc. 25.

Csőtakarás gipszkartonnal, tisztasági festés


A gipszkarton alkalmazás szempontjából csövek, vezetékek eltakarására is alkalmas lehet. Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy régi kazán cseréjét csőcsere is követi, mivel azok sem mai darabok és az új kazán elvárásainak nem felelnek meg, de lefolyócső cserénél is kerülhet új cső a lakásba, amivel nem tudunk mit kezdeni. Ilyen csövek takarásakor fontos szempont az esztétika , és a későbbi szerelési hozzáférés, amelyet a gipszkarton technológia lehetővé tesz. Viszonylag gyors, kevés kosszal jár, és ha figyelünk a takarásra, környezet megóvására, még annál is kevesebbel.

csőtakarás
Csőtakarás gipszkartonnal fém profilvázra szerelve.

Egy ilyen kazán és csőcsere után a gipszkarton és profiljai alkalmazásával barátságos és környezetbe illő gipszkarton dobozt kaphatunk, amely könnyen bontható és javítható.
Ha egyszer már neki álltunk a cső eltakarásának és felfordítottuk a lakást, letakartuk a bútorokat, és kiragasztottuk a védhető felületeket, ne menjünk el a festés mellett sem. Így megspórolhatjuk az újbóli takarást és bútor tologatást.

Csőtakarás
Gipszkarton csőtakarás.

A falfestés sokszor frissítő jellegű is, így festés után úgy érezzük magunkat, mintha megújultunk volna. A festést pár évente megismételhetjük, amikor még nem használódott el teljesen a fal, így kevesebb munkába kerül a felújítás, pénzt is spórolhatunk, és sűrűbben érezhetjük a frissítő hatást.
A színeket is változtathatjuk, így nem unjuk meg a dolgokat, és nem fásulunk be olyan könnyen. A konyhák, előszobák, közlekedő helyiségek gyorsabban használódnak el, ezért azok festését sűrűbben érdemes végezni.

Csőtakarás, glettelés, festés után.
A csőtakarás glettelés, és festés után.

Előforduló probléma, amikor a megrendelő a lakásban lakik a felújítás alatt, és 1 hét után egyre nehezebben tolerálja a felújítással járó dolgokat. Ha a lakásban élünk a felújítás alatt, akkor gondolkodjunk a részleges festés elméletén, amely nem egyszerre borítja fel a teljes környezetünket, és fel tudunk töltődni a következő festésig.

Festés, és gipszkartonozás után.
Festés gipszkarton szerelés után.

Emellett fontos szempont, hogy kivel dolgoztatunk. Magunk is festhetünk, ami lehet, hogy kicsit több idő, de ha van elég türelmünk, akkor kivitelezhető lehet. Ha profi, gyors munkát szeretne, akkor mindenképpen kérje ki falkezelője, festője, gipszkarton szerelője tanácsát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése