2013. dec. 10.

Szagelszívócső takarása

 Egy ötlet a szagelszívócső takarására, melyre sokan nem gondolnak, ám nagyon tetszetős a végeredmény. A szagelszívó csövek látványa a konyhában zavarhatja szemünket és idővel megtelepedhetnek rajta a szennyeződések.

Gipszkarton csőtakarás


 Gipszkarton takarással, dobozolással remek megoldást találhatunk erre a problémára. Variációk többfélék lehetnek, a gipszkartondoboz mérete, helytől és ízléstől függ. Ezért ha ilyen megoldást választunk, gondoljuk jól át a méretek meghatározását. A fémprofilokra szerelt gipszkarton biztonságos módszer, szükség esetén szerelőajtó is szerelhető bele, így a hozzáférés is megoldható.

Gipszkarton csőtakarás szerkezete.
Szagelszívócső takarás fémszerkezete.

 A gipszkartondoboz glettelhető, festhető. A réseket üvegszövet bandázzsal bevonjuk, az éleket ajánlott élvédőzni, így szabályosabb, szebb éleket kapunk, amit aztán a festékréteg eltakar.

Glettelt, élvédőzött gipszkartondoboz.
Glettelt-élvédőzött gipszkarton csőtakarás.

 Festhető fehérre, színesre, de akár tapétázható is a felület. A kivitelezés odafigyelést igényel, és nem árt, ha van egy kis rutinunk, de szükség esetén házilag is kivitelezhető. Későbbi sérülések javíthatóak, bár tapasztalat szerint ez ritkán történik meg.

Gipszkarton csőtakarás festve.
Festett gipszkarton csőtakarás.

 Az elkészített csőtakarás glettelve, élvédőzve, festve, lényeges változást eredményez.

Kapcsolódó linkek:
Csőtakarás gipszkartonnal, tisztasági festés




2 megjegyzés:

  1. A hajlatokban nem marad meg a lecsapódott pára, ugye?

    VálaszTörlés
  2. Csak, ha nem mozog a levegő. De a szagelszívja.

    VálaszTörlés