2013. okt. 16.

Térelválasztó gipszkartonfal

 Ha egy helyiséget át szeretnénk alakítani, a lehetőségeink száma növekszik, ha ez a helyiség széles, magas, vagy hosszú. Ez a bejegyzés egy térelválasztó falról szól, amellyel így kialakíthatunk különálló részt a nappaliból, de mégsem felezzük el a helyiséget, a bejárati rész nyitott maradt.

Térelválasztó gipszkartonfal vázszerkezete.

 Gipszkarton technológia lehetőséget ad térelválasztó fal építésére, mellyel plusz helyiséget nyerhetünk. A gipszkartonnak és a rugalmasságunknak köszönhetően viszonylag gyorsan 2-3 nap alatt elkészíthető egy ilyen fal festéssel együtt. A gipszkarton tulajdonsága lehetővé teszi egyedi ötletek megvalósításait, kombinációját: jelen esetben egy térelválasztó fal kialakítását beugró könyvespolccal ötvözve.

Térelválasztó fal zöldre festve.

 A gipszkarton profilok segítenek kialakítani a vázszerkezetet, melyre biztonságosan rögzíthetjük a gipszkartontáblákat, ezután lehet élvédőzni, glettelni a gipszkartont. Az így elkészített felületre készíthetünk dekorbevonatot, tapétázhatjuk, és festhetjük fehérre vagy színesre, ez már ízlés kérdése.

Térelválasztó gipszkartonfal profiljai.

 A beugró részeket bepolcozhatjuk, ezáltal egyedibbé varázsolhatjuk a falunkat, anélkül, hogy beleütköznénk a kiálló részekbe. Egy praktikus térelválasztó fal, süllyesztett könyvespolcokkal megváltoztatja a környezetünket, új színfoltot visz a lakótérbe. Sokan gondolkodnak hasonló lehetőségeken, de nincsenek tisztában az anyag tulajdonságaival, talán segít ez a térelválasztó ötlet.

Zöld térelválasztó süllyesztett könyvespolccal.

 Egy ilyen fal elkészítése mindenképpen hozzáértést igényel, de aki érez elég elhivatottságot, az bátran nekiállhat, tervezhet. Ha segített ez a bejegyzés, írja meg véleményét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése